ברוך הבא אורח,
 
 
אפם

האפם מוגש בערב שבת, במקום חלה ואוכלים אותו בדרך כלל עם רוטב צהוב (אבצ'ר) ודגים

חומרים
3 כוסות קמח
2 ביצים
רבע מרגרינה או חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי שמרים
מים לפי הצורך 

אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים לתוך קערה, מערבבים עם מים כשתי כוסות לערך עד שנוצרת תערובת דלילה (לא יתר על המידה)
יש לכסות את התערובת ולהמתין שעה
לצקת את התערובת לתוך תבנית אפיה מרובעת או "סיר פלא" (הסיר עם החור באמצע) את התבנית יש לשמן בשמן או מרגרינה.
אופים בתנור כשעה וחצי (ניתן לבדוק באמצעות קיסם, האפם מוכן במידה ואינו נדבק)"בסיר פלא" לבשל עם תחתית כשלשת רבעי שעה

להגשה חותכים את האפם לפרוסות ומגישים לשולחן