ברוך הבא אורח,
 
 
דג חריף (ווריצ'ר)

דגים חריפים מגישים בליל שבת עם רוטב צהוב (אבצ'ר) ואפם, בימי השבוע מגישים דגים חריפים עם אורז לבן

חומרים
דגים בדרך כלל בורי, או צ'לה (סרדינים)
בצל בנוני
4 שיני שום
2 פלפל ירוק
כפית של פלפל חריף אדום טחון
כפית כרכום
2 כף רסק עגבנייה
3 כף חומץ
כפית זנגביל טחון
כפית שטוחה מלח
עלה בפלה (עלה קארי מסלה)
2 כוסות מים

אופן ההכנה
מכניסים לתוך סיר 4 כפות שמן, על אש בנונית, חותכים את הבצל והשום דק ומוסיפים לסיר מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים רסק עגבניות, מוסיפים את הפלפל הירוק (חתוך דק), פלפל אדום, כרכום, חומץ, זנגביל, מלח. לכל התערובת מוסיפים 2 כוסות מים, ממתינים עד לרתיחה. אחר כך מכניסים את הדגים, מוסיפים עלי בפלה (עלה קארי מסלה) מבשלים כרבע שעה. והדגים מוכנים
(ניתן להוסיף לפי הטעם עלה כוסברה)