ברוך הבא אורח,
 
 
אורז לבן

מאכל יום יומי, בהודו היו מכינים את האורז (אורז חום) באופן עצמאי מרגע איסוף גבעולי האורז, מפרידים את גרעיני האורז מהצמח על ידי, דריכה או חבטות. לאחר מכן מרתיחים את הגרעינים עד לבקיעת הקליפה, מסננים ומפרידים את המים מהגרעינים, מייבשים את הגרעינים המקום מוצל. לאחר 3 עד 4 ימים כאשר הגרעינים יבשים, מכניסים את הגרעינים לתוך מכתש, כותשים אותם, התוצאה היא הפרדת הקליפה הקשה מהגרעין, מנפים את הקליפה (ששימשה להדלקת אש, לצחצוח שיניים). מכניסים את הגרעינים שוב למכתש, כותשים שוב, התוצאה הפרדה בין הגרעין לאבקה בצבע כמו קקאו (אבקה זו משמשת להאכלת הבקר, תרנגולות ולעיתים אף למאכל אדם) מנפים והפרידים בין האבקה לגרגר, ואז הגרגר מוכן לבישול. בארץ השימוש הוא רק באורז לבן.

חומרים
2 כוסות אורז
5 כוסות מים
כף מלח

אופן הכנה
מכניסים את האורז והמים יחד עם המלח לתוך סיר ומבשלים 45 דקות עד שעה והאורז מוכן.