ברוך הבא אורח,
 
 
אפם מתוק (צ'קר'א אפם)

המאכל מוגש בדרך כלל עם בננה.

חומרים
2 כוסות קמח
3 ביצים
כוס סולת
4 בננות
חצי כוס סוכר
3/4 כוס קוקוס
חצי כוס שמן
חצי כפית אבקת הל

אופן הכנה
חותכים את הבננות לקוביות קטנות, מכניסים לתוך קערה, מוסיפים את הסוכר, קוקוס, סולת קמח, ביצים, שמן ואבקת הל, מערבבים את כל התערובת עד לקבלת תערובת סמיכה נוזלית, לפי הצורך יש להוסיף מים. יוצקים לתוך מחבת משומנת (מצקת בנונית) מבשלים על אש בנונית, עד לקבלת צבע זהוב, נמשך כ – 10 דקות. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל התערובת. ניתן להכין את כל הכמות בבת אחת על ידי שימוש בתבנית בנונית, אפיה בתנור בחום 180 מעלות כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב