ברוך הבא אורח,
 
 
פסטל

הפסטל היה מאכל שהוגש בשבתות וחגים

חומרים
הכנת המילוי
2 חלקי חזה עוף
2 בצל
1/4 כרוב
1 פלפל ירוק חריף
5 גבעולי כוסברה
חצי כפית כרכום
כפית פלפל שחור
2 כפות חומץ
2 כפות שמן

אופן הכנת המילוי
חותכים את העוף לקוביות קטנות מאוד, כמו כן את הבצל הכרוב, פלפל ירוק, גבעולי כוסברה, את כל הפריטים למעט העוף מכניסים לתוך קערה, את העוף מטגנים בשמן כ- 10 דקות, לאחר מכן מוסיפים את תוכן הקערה לתוך הסיר בו טוגן העוף, מבשלים עוד כ – 10 דקות עד שהתערובת הופכת רכה, תוך כדי הבישול מערבבים את התערובת. לאחר מכן מוסיפים את החומץ, פלפל שחור וכרכום לתערובת, מבשלים עוד כ – 10 דקות, את המים שנוצרים כתוצאה מהבישול מסננים בעזרת מסננת, בשלב זה המילוי של הפסטל מוכן.

חומרים
הכנת הבצק
3/4 ק"ג קמח
כפית מלח
1 ביצה
חצי כוס שמן
מים לפי צורך (בדרך כלל כוס פלוס)

אופן הכנת הבצק
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק בדומה לבצק של פיתה, מכינים מהבצק כדורים קטנים. פותחים את הבצק עם מארוך, ממלאים את המילוי במרכז הבצק הפתוח, כמות המילוי כף לערך. את הבצק מקפלים ומהדקים את הקצוות.את הפסטל מטגנים בשמן עמוק, הטיגון נמשך כ – 5 דקות עד לקבלת גוון חום, ניתן להוציא בזהירות את הפסטל המוכן.