ברוך הבא אורח,
 
 
דושה עם צ'מנדי

דושה עם צ'מנדי נהוג היה לאכול בשבתות וחגים, המאכל הינו מאכל עממי ומוגש במסעדותאת הצ'מנדי מורחים על הדושה ואוכלים

חומרים לדושה
3 כוסות קמח
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
כף שטוחה שמרים
כף שטוחה מלח

אופן הכנה דושה
מערבבים את כל חומרים יחד עם מים לפי הצורך עד לקבלת בצק דליל, ממתינים לתפיחה 3/4 שעה. יוצקים במצקת מתוך התערובת לתוך מחבת משומנת במרגרינה, המידה צריכה להספיק לדושה דקה, הבישול על אש בינונית נמשך כ – 20 שניות כולל הפיכתו לצד השני.

חומרים לצ'מנדי
כוס קוקוס
4 עלי בפלה
2 פלפל חריף
2 שיני שום
1 בצל קטן
חתיכה קטנה של זנגביל
כפית גרגרי חרדל 

אופן הכנה לצ'מנדי
מטגנים עם 2 כף שמן את החרדל, מכסים את הסיר כיוון שהחרדל מתפוצץ, לאחר מכן מוסיפים בצל ושום חתוך דק, עלי בפלה, קוקוס, פלפל חריף וזנגביל, מערבבים תוך כדי הבישול כל הזמן עד לקבלת צבע חום. לאחר שהתערובת מתקררת טוחנים את התערובת בבלנדר עם כוס עד כוס וחצי מים, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון וכפית מלח מערבבים והצ'מנדי מוכן לאכילה.