ברוך הבא אורח,
 
 
דג רגיל (מטוגן או על בסיס רוטב) ורט'ה וצ'ה

מאכל על בסיס יום יומי, ובכלל הדגים מהווים בסיס עיקרי לתזונה היום יומית.

חומרים
ק"ג דגים
1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 פלפל ירוק חריף או כפית אבקת פלפל אדום
חצי כפית כרכום
2 כף רסק עגבנייה
כפית זנגביל
3 כפות שמן
כפית וחצי מלח
2 כף חומץ

אופן הכנה
מטגנים את הדג בשמן כ – 10 דקות בשמן בנוני, ומשאירים עד להכנת הרוטבחותכים את הבצל, פלפל, שום דק ומטגנים בשמן, עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים את שאר החומרים אין חשיבות לסדר ההוספה, ומוסיפים 2 כוסות מים מבשלים עד לרתיחה של הרוטב, ואז מוסיפים את הדגים לרוטב. יש הנוהגים להוסיף 2 עלי בפלה או 2 גבעולי כוסברה, מבשלים כ – 2 - 3 דקות והדג מוכן.