ברוך הבא אורח,
 
 
מאסלה דושה

מאכל יום יומי

חומרים לדושה
3 כוסות קמח
כף שמרים
2 ביצים
3/4 כוס שמן
כף שטוחה מלח

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק דליל, מוסיפים מים לפי צורך, משאירים את הבצק לתפיחהיוצקים לתוך מחבת משומנת כמות קטנה אשר תספיק לדושה דקה, כל דושה מבושלת תוך מספר שניות

חומרים לצ'מנדי
כוס וחצי קוקוס
3 פלפלים חריפים
4 גבעולי בפלה
1בצל בינוני
2 שיני שום
חתיכה קטנה (5 גרם) זנגביל או אבקת זנגביל
2 כף לימון
כפית מלח

אופן הכנה
חותכים את הבצל והשום דק מטגנים בשמן עד לקבלת גוון חום מוסיפים את הקוקוס, פלפלים חריפים, גבעולי בפלה, זנגביל עד לקבלת גוון חום, מורידים מהאש ומחכים להתקררות, לאחר מכן טוחנים את התערובת ומוסיפים מים לפי הצורך ואחר כך את הלימון וכפית מלח והמאכל מוכן.

חומרים לאולטיד
4 תפוחי אדמה
1 בצל בינוני
3 כף שמן
2 פלפל חריף
2 גבעולי בפלה
כפית חרדל
חצי כפית כרכום
כפית מלח

אופן הכנה
מקלפים את התפוחי אדמה וחותכים לקוביות קטנות, מחממים את השמן בתוך סיר ואז מכניסים את החרדל, לאחר התפוצצות החרדל, מכניסים את הבצל החתוך דק, פלפל, בפלה מבשלים עד לקבלת גוון חום, מכניסים את התפוחי אדמה, ומוסיפים את הכרכום, מלח, מים לפי הצורך, ומבשלים כ – 20 דקות אופן הכנה מאסלה דושהמורחים את הצ'מנדי על הדושה, מוסיפים כף אולטיד ומגלגלים והמאסלה דושה מוכן.