ברוך הבא אורח,
 
 
אר'ה מבושל

המאכל מוגש בתשעה באב לאחר הצום

חומרים
חומרים להכנת המילוי
רבע ק"ג בוטנים
2 כוסות קוקוס
כוס סוכר
כף הל טחון
חצי כוס שומשום
3/4 כוס עדשים

אופן הכנת המילוי
קולים את הבוטנים ואת העדשים המחבת בנפרד וללא שמן, לאחר מכן טוחנים את הבוטנים גס. בסיר אחר מכניסים את הסוכר עם כוס מים מבשלים עד שהסוכר נמס ולאחר מכן מכניסים את הבוטנים, קוקוס, עדשים, שומשום, והל לתוך הסיר מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות והמילוי מוכן

חומרים להכנת לבצק
3 כוסות מים
כפית מלח
רבע מרגרינה
2 כוסות סולת
2 כוסות קמח

אופן הכנת הבצק
מרתיחים את המים עם המרגרינה והמלח, עד לרתיחה, מכבים את האש ואז מכניסים את הסולת, מערבבים ולפי הצורך מוסיפים את הקמח עד ליצירת הבצק לוקחים עלי עץ ענבים (בהודו נהוג היה להשתמש בעלי פופרטי או בננה), מכדררים את הבצק לעיגולים, פורסים אותו על העלה, מכניסים לתוך הבצק הפרוס כך מילוי וסוגריםלאחר מכן מבשלים את האר'ה באדים כ- 20 דקות והאר'ה מוכן.