דג רגיל (מטוגן או על בסיס רוטב) ורט'ה וצ'ה מאכל על בסיס יום יומי, ובכלל הדגים מהווים בסיס עיקרי לתזונה היום יומית. חומרים ק"ג דגים 1 בצל בינוני 4 שיני שום 2 פלפל ירוק חריף או כפית אבקת פלפל אדום חצי כפית כרכום 2 כף רסק עגבנייה כפית זנגביל 3 כפות שמן כפית וחצי מלח 2 כף חומץ אופן הכנה מטגנים את הדג בשמן כ – 10 דקות בשמן בנוני, ומשאירים עד להכנת הרוטבחותכים את הבצל, פלפל, שום דק ומטגנים בשמן, עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים את שאר החומרים אין חשיבות לסדר ההוספה, ומוסיפים 2 כוסות מים מבשלים עד לרתיחה של הרוטב, ואז מוסיפים את הדגים לרוטב. יש הנוהגים להוסיף 2 עלי בפלה או 2 גבעולי כוסברה, מבשלים כ – 2 - 3 דקות והדג מוכן. |