סהורי (טפוייקה) בדרך כלל נהוג היה לאכול את המאכל כאשר פותחים צום או מגישים כמנה אחרונה בבית האבלים. חומרים כוס טפוייקה 400 גרם חלב קוקוס כוס סוכר כף הל כפית מלח 100 גרם שקדים טחונים אופן ההכנה מכניסים 6 כוסות מים לתוך סיר להרתיח את המים ולאחר מכן מכניסים את הטפוייקה עד שהטפוייקה מקבל גוון שקוף (כ – 20 דקות) מכיניסים את הסוכר, מלח, הל ושקדים ממתינים כ – 5 דקות ומוסיפים את החלב קוקוס מביאים את התערובת לידי רתיחה, ומוציאים והמעדן מוכן. |